Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Weizenmehl, griffig
- 1 Ei (Größe M)
- 75 g Milch
- 1030 g Wasser
- ¾ TL Salz
- 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- 50 - 75 g Frühlingszwiebeln, in Stücken (2-3 cm)
- 90 - 100 g Karotten, in Stücken
- 60 g Kohlrabi, in Stücken
- 10 g Öl
- 50 g Tomaten
-
4 - 5
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 300 g Erbsen, tiefgekühlt
- 1 Bund Petersilie, Blättchen abgezupft
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1165 kJ / 278 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 513 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rahmgemüse mit Wurstschüsserl
40 min
Reis mit Kürbisletscho
40 min
Haferflockensuppe
20min
Fisolengulasch
1h 10min
Eiernockerl
30 min
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Haferflockenschnitzel mit Eisbergsalat
55 min
Schwarzbrotknödel mit Käse und Wurzelgemüse
45 min
Erdäpfelgratin
1 godz. 15 min
Jägersauce mit Knödel
50 min
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55 min
Gebundene Gemüsesuppe mit Polenta
45 min