Erbsensuppe mit Nockerl

Erbsensuppe mit Nockerl

4.7 95 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Weizenmehl, griffig
    150 g
  • Ei (Größe M)
    1
  • Milch
    75 g
  • Wasser
    1030 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Muskatnuss, gemahlen
    2 Prisen
  • Frühlingszwiebeln in Stücken (2-3 cm)
    50 - 75 g
  • Karotten in Stücken
    90 - 100 g
  • Kohlrabi in Stücken
    60 g
  • Öl
    10 g
  • Tomaten
    50 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    4 - 5 TL
    2 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
  • Erbsen, tiefgekühlt
    300 g
  • Petersilie Blättchen abgezupft
    1 Bund
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    2 - 3 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portionen

Kalorie 278 kcal / 1165 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 513 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...