Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Weizenmehl, griffig
- 1 Ei (Größe M)
- 75 g Milch
- 1030 g Wasser
- ¾ TL Salz
- 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- 50 - 75 g Frühlingszwiebeln, in Stücken (2-3 cm)
- 90 - 100 g Karotten, in Stücken
- 60 g Kohlrabi, in Stücken
- 10 g Öl
- 50 g Tomaten
-
4 - 5
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 300 g Erbsen, tiefgekühlt
- 1 Bund Petersilie, Blättchen abgezupft
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1165 kJ / 278 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 513 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Haferflockenschnitzel mit Eisbergsalat
55 Min
Erdäpfelgratin
1h 15min
Erfrischender Bohneneintopf
25 Min
Champignonsauce
30 Min
Butternusscreme mit Ofengemüse
1h 20min
Nussige Bröselnudeln mit Apfelmus
35 Min
Gebundene Gemüsesuppe mit Polenta
45 Min
Spinatstrudel mit Erdäpfeln
1 godz. 30 min
Spinatstrudel mit Schafskäse
1h 50min
Cremige Schinkennudeln überbacken
1 Std.
Gemüsegröstel mit Bohnen
40 Min
Jägersauce mit Knödel
50min