
Wersje kompatybilne
Überbackene Gemüse-Palatschinken mit Schnittlauchsauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Palatschinkenteig
- 300 g Milch
- 100 g Weizenmehl, glatt
- 10 g Mineralwasser
- 3 Eier
- ¼ TL Salz
Fülle und Palatschinken
- 80 - 100 g Zwiebeln halbiert
- 220 g Karotten in Stücken
- 270 g Kohlrabi in Stücken
- 40 g Oliven entkernt
- 3 Knoblauchzehen
- 20 g Olivenöl etwas mehr zum Ausbacken
- 170 g passierte Tomaten
- 20 - 30 g Tomatenmark
- 60 g Rotwein
- 2 TL Oregano, getrocknet
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
Béchamel- und Schnittlauchsauce
- 80 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 30 g Butter
- 30 g Weizenmehl, glatt
- 250 g Milch
- 4 - 5 Prisen Muskat, gemahlen
- 1 Msp. Kurkuma, gemahlen
- 1 TL Salz
- 250 g Sauerrahm
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 TL Zitronensaft
- 4 EL frischer Schnittlauch in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 635 kcal / 2655 kJ
- Białko
- 24 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Węglowodany
- 50 g
- Błonnik
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Sód
- 1947 mg