Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Apfelmus
- 220 g Äpfel, entkernt, geschält, geviertelt
- 1 TL Zitronensaft, frisch gepresst
- 100 g Wasser
Luxemburger Erdäpfel-Rösti
- 300 g Erdäpfel, mehlig, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 1 Ei (Größe M)
- 3 EL Weizenmehl, glatt
- 1 TL Salz
- 1 EL gemischte Kräuter, frisch, gehackt
- 5 EL Sonnenblumenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1904 kJ / 455 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 637 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ratatouille
45min
Gemüsereis mit Ei
35 min
Spinatstrudel mit Schafskäse
1 godz. 50 min
Erdäpfel-Kürbis-Gratin
1 Std.
Fruchtige Caprese mit fermentierter Paradeisersauce
72 Std. 30 Min
Lasagne
1 godz. 45 min
Polenta Pizza mit RUPP Rauchkäse Chili Paprika
55 λεπτ.
Schwarzbrotknödel mit Käse und Wurzelgemüse
45min
Erdäpfelgratin
1 Std. 15 Min
Jägersauce mit Knödel
50min
Erbsensuppe mit Nockerl
50min
Gebundene Gemüsesuppe mit Polenta
45min