Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Hartkäse (z. B. Emmentaler, Bergkäse, Gouda), in Stücken
- 50 g Semmelwürfel
- 80 g Zwiebeln
- 50 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- frischer Schnittlauch, in Röllchen, zum Dekorieren
- 1 Ei (Größe M)
- ¾ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 Prisen Muskat, gemahlen
- 1 - 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 30 g Weizenmehl, universal
- 400 g ganze Paradeiser aus der Dose (inkl. Flüssigkeit)
- 70 g Tomatenmark
-
3
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l) - 700 g Wasser
- 10 g Honig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 737 kJ / 176 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 651 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Deftige Ofenpalatschinken
30 min
Topfenknöderl auf Paradeisragout
1 godz. 5 min
Topfenschmarrn
50min
Käsenockerl "Tricolore"
50min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 min
Erdäpfelgratin
1h 15min
Tiroler Kasnock’n
1h
Eachtlengsuppe
45 min
Bröselknödel
40min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1h
Kaspressknödelsuppe
1h 35min