Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Petersilie, abgezupft
- 150 g Zwiebeln, geviertelt
- 20 g Paniermehl
- 1 Ei
- 25 g Senf, mittelscharf
- 1 ¾ TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- 400 g Rinderhackfleisch, grob zerzupft
- 70 g Möhre, in Stücken
- 70 g Knollensellerie, in Stücken
- 50 g Butter, in Stücken
- 420 g Senfgurken, aus dem Glas, abgetropft
- 250 g Kartoffeln, mehligkochend, in Würfeln (3 cm)
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l) - 750 g Wasser
- 200 g Sahne
- ½ Bund Dill, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3145 kJ / 752 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Tłuszcz nasycony
- 26 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 1305 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ungarische Pilzsuppe
30 Min
Kalte Rote-Bete-Suppe mit Forelle
40 Min
Sauerkrautsuppe mit Knoblauchsahne
40 Min
Holländische Käse-Eier
40 Min
Dillkartoffeln mit „Omas Schmunzelsauce“
1 Std.
Nacksche Mäuse - Weiße-Bohnen-Eintopf
20 Min
Bunter Zwiebel-Topf
1 Std.
Hacksteak mit Rote Bete (Biff à la Lindström) und Kartoffelstampf
45 Min
Tote Oma
50 Min
Schwarzwurzelsuppe mit Hackbällchen
1 Std.
Schmorgurken mit Hack nach Omas Art
45 Min
DDR - Soljanka
1 Std.