Tomahawk steak with porcini mustard rub

Tomahawk steak with porcini mustard rub

5.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 portions

Składniki

Porcini mustard rub
  • dried porcini mushrooms
    10 g
  • sea salt flakes
    1 tsp
  • mustard powder
    1 tsp
  • dried oregano
    1 tsp
  • whole black peppercorns
    ½ tsp
  • sweet paprika
    ½ tsp
Tomahawk steak
  • Dijon mustard
    1 tbsp
  • tomahawk steak (approx. 1600 g - see Tips)
    1
  • extra virgin olive oil to drizzle
  • sea salt flakes to season and sprinkle
  • garlic cloves unpeeled and bruised
    8
  • unsalted butter
    2 tbsp
  • fresh thyme
    3 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1231.3 kcal / 5151.6 kJ
Białko 95.1 g
Tłuszcz 92.6 g
Węglowodany 5 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 42.1 g
Sód 1958.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...