![Cooking beetroot and corn Cooking beetroot and corn](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e8bc3d87-4410-43d7-a9bf-1ae838874f51/Derivates/b29d4066-434a-4887-8718-6dda579d6df6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 raw beetroots (approx. 800 g), peeled and cut into pieces (3 cm)
- ½ - 1 ½ tsp salt, to taste
- 1000 - 1400 g water (not higher than the 2L maximum fill level)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 268 kJ / 63.8 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 628.5 mg
Alternatywne przepisy
Caramelised onions (400-500 g)
25 Min
Beetroot salad
10min
Bananas with coconut cinnamon sauce
30 min
Vegan fruity dream (TM6)
5 Min
Browned onions (200 g)
20 Min
Beetroot ketchup
1h 15min
Stewed prunes
55min
Sautéed mushrooms (400 g)
20 Min
Chicken velouté meal (TM6)
45min
Sautéed onions (200 g) with garlic, ginger or chilli
10min
Sautéed onions (200-300 g)
10min
Custard (TM6)
15 min