
Urządzenia i Akcesoria
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
ogórków Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)400 - 500 g
-
papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
kolendry, świeżej tylko liście5 g
-
ząbki czosnku2
-
oleju30 g
-
chili, mielonego¼ łyżeczki
-
octu ryżowego1 łyżka
-
cukru½ łyżeczki
-
sosu sojowego2 łyżki
-
soli2 szczypty
-
ziarna sezamu, białego do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
98.3 kcal /
411.4 kJ
Białko
1.9 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
7.1 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
517.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Makaron udon z kaczką
25 min
Spaghetti z cukinii w śmietanowym sosie z boczkiem (TM6)
40 min
Ogórki po azjatycku (TM5)
1 godz. 30 min
Chrupiąca posypka z chili (Chilli crunch) (TM6)
25 min
Słodki sos chili
40 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6)
45 min
Burgery z indyka z plackami ze spiralizowanych batatów (TM6)
1 godz.
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM6)
45 min
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM5)
45 min
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6)
20 min
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM6)
45 min
Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)
35 min