Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 échalotes
- 3 gousses d'ail
- 30 feuilles de persil frais
- 40 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 40 g d'eau
- 800 g de carottes, coupées en rondelles ou en biseau (0,5 cm)
- 2 pincées de poivre moulu
- 1 cube de bouillon de volaille
- 40 g de crème fraîche épaisse (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 752 kJ / 179.8 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 217.6 mg
Alternatywne przepisy
Pâte à tartiner aux speculoos
10 Min
Risotto aux champignons
30 Min
Fondant au chocolat
40min
Parmigiana courgettes et pommes de terre
1h 15min
Roulés de saumon et de courgette
25 Min
Frozen mojito
10 Min
Riz à l'espagnole au chorizo et poivrons
35min
One pot crozets aux lardons et fromage
30 Min
Flan sans pâte
6u.
Clafoutis de tomates cerise, courgettes et thym
50 Min
Crumble pommes-framboises
50 Min
Crumble pommes et fruits rouges
50 Min