Carottes Vichy

Carottes Vichy

4.8 324 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 2 échalotes
  • 3 gousses d'ail
  • 30 feuilles de persil frais
  • 40 g de beurre demi-sel en morceaux
  • 40 g d'eau
  • 800 g de carottes coupées en rondelles ou en biseau (1 cm)
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 1 cube de bouillon de volaille
  • 40 g de crème fraîche épaisse (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 217.6 mg
Białko 2.9 g
Kalorie 752 kJ / 179.8 kcal
Tłuszcz 8.6 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Węglowodany 25.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...