Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g de beurre
- 800 g de potimarron, non épluché, en morceaux
- 400 g d'eau
- 3 pincées de sel
- 3 pincées de poivre moulu
- 100 g de crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 926.7 kJ / 221.5 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 133.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté pomme de terre, carotte et navet
30min
Soupe au chou
40min
Soupe de butternut et gingembre
35min
Soupe de butternut aux épices et terrine de campagne sur tartines
55 min
Soupe de chou-fleur, chapelure aux anchois
25 Min
Velouté de carottes
30min
Velouté poireaux, pommes de terre et reblochon
30min
Crème de pommes de terre et courgettes, miettes de chèvre frais
50min
Velouté poireau-pomme de terre
1 Std.
Sauce tomate
55 min
Soupe au potiron
50min
Velouté de butternut, carottes et poireaux
40min