Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de blancs de poireau, coupés en tronçons
- 1 oignon, coupé en deux
- 30 g de beurre, en morceaux
- 450 g d'eau
- 2 pincées de sel
- 1 - 2 pincées de poivre moulu
- 1 cube de bouillon de légumes
- 300 g de pommes de terre, coupées en morceaux (2-3 cm)
- 2 c. à soupe de crème fraîche épaisse
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 979.8 kJ / 234.2 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 35.9 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 112 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartelette fine aux pommes
3h
Pain cocotte
2 godz. 20 min
Yaourts maison
11 Std. 30 Min
Cake marbré chocolat-pistache
1h 30min
Soupe de poireaux, crème fraîche aux herbes et œufs de saumon
35 Min
Coupe infernale
12h 45min
Yaourt glacé aux fraises
7 Std.
Cubes de sucre d'orge
Brak ocen
Cheesecake speculoos et caramel
2sa 45 dk
Carré feuilleté aux pommes, sauce au caramel
2h
Yaourt nature Mode Fermentation
12h 10 min
Gâteau au chocolat cétogène
45min