Velouté de carottes

Velouté de carottes

4.6 245 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 70 g d'échalotes
  • 15 g d'huile
  • 600 g de carottes en tronçons
  • 700 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 6 brins de ciboulette, séchée et ciselée
    4 brins de persil frais, ciselé
  • 60 g de crème liquide 30-40% m.g.

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 521.8 mg
Białko 1.8 g
Kalorie 520 kJ / 125.5 kcal
Tłuszcz 9.3 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...