Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'échalotes
- 15 g d'huile
- 600 g de carottes, en tronçons
- 700 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
-
6
brins de ciboulette, séchée et ciselée
lub 4 brins de persil frais, ciselé - 60 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 520 kJ / 125.5 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 521.8 mg
Alternatywne przepisy
Soupe de butternut et gingembre
35min
Velouté tout brocoli au gorgonzola
50 Min
Soupe de potimarron
35min
Soupe de patates douces, coco et poireaux
45min
Velouté carotte-panais
35min
Soupe de pommes de terre et chou vert, tartines au saumon fumé
55min
Soupe de brocoli crémeuse au cheddar et croûtons gratinés
45min
Velouté pomme de terre, carotte et navet
30 Min
Crème de poireaux et pommes de terre au bacon
1 Std. 5 Min
Soupe de pomme de terre au curry
35min
Crème de pommes de terre et courgettes, miettes de chèvre frais
50 Min
Soupe de courgettes, fromage et pâtes alphabet
40min