Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de carottes entières, épluchées
- 25 g d'échalote, coupée en deux
- 5 g de persil frais
- 40 g d'huile de tournesol
- 25 g de vinaigre
- 20 g de jus de citron
- 10 g de moutarde
- 3 pincées de sel
- 3 pincées de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 601.8 kJ / 143.8 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 317.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carottes Vichy
35 min
Gratin de pommes de terre
1 godz. 10 min
Carottes râpées à la marocaine
10min
Purée mousseline
40 min
Salade de concombre à l'aneth
10min
Salade de radis, carottes et coriandre
15 Min
Salade de champignons crus
25 min
Poireaux vinaigrette au citron, crème de champignons-kasha
1h 5min
Haricots verts vapeur (200-300 g)
25 min
Salade de pommes de terre et hareng fumé
55 min
Poireaux vinaigrette à l’orange, croûtons et chèvre frais
50 min
Coleslaw au Découpe-Minute
10min