Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de courgettes, coupées en morceaux
- 60 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 250 g de bacon, coupé en dés (environ 2 cm)
- 320 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli (14-15 minutes de cuisson)
- 820 g d'eau
-
1
cube de bouillon de viande (pour 0,5 l de liquide)
lub 1 cube de bouillon de légumes - 3 - 4 feuilles de basilic frais, hachées
- ½ c. à café de sel
- 2 - 3 pincées de poivre moulu
- 50 g de mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2283.7 kJ / 545.7 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 36.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 1292.2 mg
Alternatywne przepisy
Risotto au bacon et aux champignons de Paris
40min
Risotto au chou-fleur
45 min
Crozotto à la butternut, poireau et beaufort
30 min
Crozets au bacon, poireau et champignons
40min
Risotto aux petits pois et aux lardons
25min
Risotto aux carottes et bleu de Gex
30 min
Risotto au bacon et champignons de Paris
45 min
Risotto au potimarron
1 godz.
Risotto au poireau et à la pancetta
35min
Risotto à la patate douce et aux châtaignes
35min
One pot crozets aux lardons et fromage
30 min
Risotto aux tomates séchées et pesto de basilic
30 min