Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de parmesan, en morceaux
- 100 g d'échalotes
- 40 g de beurre, en morceaux
- 25 g d'huile d'olive
-
500
g de champignons frais, nettoyés et coupés
lub 500 g de champignons surgelés - 300 g de riz spécial risotto
- 100 g de vin blanc sec
- 650 g d'eau
- 1 cube de bouillon de poule, émietté
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1458.3 kJ / 348.6 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 46.1 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 201.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de courgette, chèvre et noisette
20 min
Risotto aux petits pois et aux lardons
25min
Hachis de poulet et polenta
45 min
Risotto au bacon et champignons de Paris
45 min
Carottes Vichy
35min
Crumble légumes d'été et sauce au fromage frais
50min
Gratin de chou-fleur, curry et lait de coco
45 min
Riz cantonais
30 min
Lasagne chèvre et courgette
1h
Gâteau au chocolat cétogène
45 min
Pâtes crémeuses aux crevettes cajun
30 min
Risotto crémeux aux champignons et aux crevettes
1h