Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 10 g d'huile d'olive
- 60 g de lardons fumés
- 250 g de lentilles vertes sèches
- 100 g de carotte, coupée en rondelles (1 cm)
- 700 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier
- 4 saucisses de Montbéliard
- 2 brins de persil frais, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1660.1 kJ / 396.8 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 896 mg
Alternatywne przepisy
Potée au chou et à la saucisse de Morteau
1 Std.
Petit salé aux lentilles
55 Min
Crozets au bacon, poireau et champignons
40min
Paupiettes de veau aux petits légumes
1 Std.
Sauté de porc à la moutarde et panais
50 Min
Saucisses de volaille, lentilles et carottes
45min
Petit salé aux lentilles
1 Std. 10 Min
Potée de légumes
1 Std. 30 Min
Sauté de porc au caramel et choux de Bruxelles
1 Std.
Quiche sans pâte aux lardons, salade de carottes
30min
Rougail saucisse et riz
50 Min
Ratatouille au chorizo
35 Min