Velouté carotte, poireau, pomme de terre

Velouté carotte, poireau, pomme de terre

4.6 56 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • 80 g d'oignon coupé en deux
  • 10 g d'huile d'olive
  • 200 g de carottes (2 carottes), coupées en morceaux
  • 450 g de pommes de terre (3 pommes de terre), coupées en morceaux
  • 200 g de blancs de poireau (2 blancs de poireau), coupés en morceaux
  • 100 g de navet (1 navet), coupé en morceaux
  • 2 cubes de bouillon de poule
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 800 g d'eau
  • 2 c. à soupe bombées de crème fraîche semi-épaisse

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 55.2 mg
Białko 3.7 g
Kalorie 716.7 kJ / 171.3 kcal
Tłuszcz 4.4 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 30.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...