![Beetroot and goat cheese ice cream with crackers Beetroot and goat cheese ice cream with crackers](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/90349c51-ae40-40ce-ba15-82642151a88c/Derivates/67f55dc3-b39e-4d89-a305-d42330d9f9b6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g sugar
- 6 egg yolks
- 400 g milk, min. 3,2%
- 375 g cream, min. 30% fat
- 300 g soft goat cheese, in pieces
- 170 g wholemeal bread flour
- 50 g olive oil
- 1 tbsp sesame seeds
- 10 g balsamic vinegar
- ¼ tsp salt
- 250 g cooked beetroot, cut in pieces
- 120 g water
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2284.5 kJ / 546 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 41.2 g
- Tłuszcz
- 36.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 390.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sangria
10 Min
Strawberry Lemonade Mimosa
10 Min
Grilled Steaks with Red Pepper Sauce
25min
Honey BBQ Chicken
Brak ocen
Culinary Demo 1
2h
Squid Ink Pasta
1 Std.
Summer Ice Cream Cake
4h 50min
Eggs with herb sauce and Easter biscuits
Brak ocen
Arabian ice cream
10 godz. 25 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 Min
Rolled Salmon Pancakes
45 Min
Driver
10 Min