Urządzenia i Akcesoria
Mus z czarnej porzeczki do tortów i deserów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
16 porcji
Składniki
-
3 łyżeczki żelatyny w proszku
-
5 łyżek wody
-
450 g czarnych porzeczek, mrożonych450 g czarnych porzeczek, świeżych
-
120 g cukru
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
250 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
7.6 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
427.2 kJ /
102.1 kcal
Tłuszcz
5.9 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
12.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE TORTY II
24 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Masa maślana „3M” do dekoracji tortów
10 min
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1 godz. 10 min
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7 godz.
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10 min
Chrupka z białej czekolady do tortów
1 godz. 10 min
Żelka z owoców jagodowych do tortów
2 godz. 25 min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10 min
Masa maślana z mascarpone do dekoracji tortów
10 min
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45 min
Mus z białej czekolady do tortów i deserów
1 godz.
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35 min
Żelka truskawkowa do tortów
3 godz. 45 min