Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 łyżeczki żelatyny w proszku
- 5 łyżek wody
-
450
g czarnych porzeczek, świeżych
lub 450 g czarnych porzeczek, mrożonych - 120 g cukru
- gorąca woda, do rozpuszczenia żelatyny
- 250 g śmietany, 36% tłuszczu, mocno schłodzonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 427.2 kJ / 102.1 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 7.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem Oreo® do tortów
14h
Tort szpinakowy z kremem limonkowym i żelką truskawkową
48h
Mus z białej czekolady do tortów i deserów
1h
Masa maślana z mascarpone do dekoracji tortów
10min
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1 Std. 10 Min
Krem pistacjowy do tortów
6h 15min
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35min
Żelka truskawkowa do tortów
3 godz. 45 min
Frużelina malinowa
10min
Krem limonkowy do tortów
55min
Biszkopt cytrynowy
4 godz.
Biszkopt pistacjowy
4 godz.