
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spody biszkoptowe
- 2 jajka
- 50 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 60 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- 15 g oleju
Malinowa żelka
-
800
g malin, świeżych
lub 800 g malin, mrożonych - 120 g cukru
- 5 czubatych łyżeczek żelatyny w proszku
- 8 łyżek wody
Mus malinowy
- 400 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Glazura malinowa
- 100 g wody
- 180 g cukru
- 2 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
- 120 g mleka skondensowanego, słodzonego
- 220 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
- ¼ łyżeczki barwnika spożywczego, czerwonego w żelu
- wiórki białej czekolady do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 378.5 kcal / 1583.6 kJ
- Białko
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Węglowodany
- 47.9 g
- Błonnik
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Sód
- 80.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Deser śliwka w czekoladzie
2 godz. 30 min
Wielkanocne trifle ajerkoniakowe
3 godz. 15 min
Kremówka w pucharkach
4 godz.
Tort pistacjowy z frużeliną malinową
72 godz.
Tort à la Ferrero Rocher® z chrupką
72 godz.
Masa maślana „3M” do dekoracji tortów
10 min
Żelka mango do tortów
3 godz. 25 min
Krem pistacjowy do tortów
6 godz. 15 min
Makaroniki truskawkowe
2 godz. 30 min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6)
1 godz. 20 min
Żelka truskawkowa do tortów
3 godz. 45 min
Cytrynowe cake pops
4 godz. 30 min