Malinowe wyspy
TM6 TM5

Malinowe wyspy

4.8 ( 13 ocen )

Składniki

Spody biszkoptowe

  • 2 jajka
  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 60 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • 15 g oleju

Malinowa żelka

  • 800 g malin, świeżych
    lub 800 g malin, mrożonych
  • 120 g cukru
  • 5 czubatych łyżeczek żelatyny w proszku
  • 8 łyżek wody

Mus malinowy

  • 400 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki

Glazura malinowa

  • 100 g wody
  • 180 g cukru
  • 2 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
  • 120 g mleka skondensowanego, słodzonego
  • 220 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • ¼ łyżeczki barwnika spożywczego, czerwonego w żelu
  • wiórki białej czekolady do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
378.5 kcal / 1583.6 kJ
Białko
6.4 g
Tłuszcz
19.4 g
Węglowodany
47.9 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Sód
80.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy