Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów

Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów

4.9 22 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
20 porcji

Składniki

  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
    300 g
    300 g czekolady deserowej, pokrojonej na kawałki
  • mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
    150 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    160 g
  • masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
    300 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 267.7 kcal / 1119.9 kJ
Białko 2.1 g
Tłuszcz 23.9 g
Węglowodany 11.9 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 14.7 g
Sód 14 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...