Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 fogli di gelatina (20 g circa)
Base biscotto
- 70 g di burro a pezzi
- 150 g di biscotti tipo Digestive, a pezzi
- 10 g di zucchero vanigliato
Mousse
- 300 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 1 stecca di vaniglia, i semini
-
200
g di panna acida (crème fraîche)
lub 250 g di yogurt bianco - 50 g di zucchero
Gelatina alle pesche e guarnizione al cioccolato
- 200 g di pesche nettarine, sbucciate e a pezzi
- 50 g di acqua
- 20 g di zucchero
- 200 g di cioccolato fondente a tocchetti + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2854.7 kJ / 682.3 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 52.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.6 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 191.4 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di porri e patate con speck croccante (TM6)
40min
Liquore alle pere
384h
Soufflé al Parmigiano Reggiano
1h
Tortino ai frutti rossi (vegan)
1h 30min
Insalata di gamberi, sedano e melone
20min
Sformatini patate e porri
55p
Tramezzino di segale con avocado e uova
3 Std. 30 Min
Roastbeef con contorno di funghi porcini
1h
Insalata di quinoa, pesce spada e verdure
35min
Mini soufflé di ricotta con coulis di fragole
50min
Caramelle di pesce con vongole e zucchine
1 godz. 45 min
Gamberoni in guazzetto
40min