![Filone di segale Filone di segale](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2fbf6d27-d06f-4fc4-9312-e96d5ca96e78/Derivates/62c53fa2-c975-4b1d-87c2-44ec16eec190.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaino di malto d'orzo
- 7 g di lievito di birra fresco
- 150 g di farina tipo 0
- 250 g di farina di segale + q.b.
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di zucchero di canna
- 10 g di sale
- 15 g di semi di lino
- 15 g di semi di girasole
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1167 kJ / 279 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane di kamut e farro
4 Std.
Pane di segale
20 Std. 30 Min
Pani alla segale
2h 40min
Pane integrale in cassetta
4 Std.
Pane di segale
3 Std. 20 Min
Filoncini di avena e olive taggiasche (vegan)
4 Std.
Pane integrale ai semi vari
4h 10min
Mezzaluna di pane al farro
3u.
Pane integrale
3 Std. 15 Min
Pane ai cereali con i semi
3h 10min
Pancarrè ai 5 cereali
5u.
Pane di avena con semi di zucca
3h 50min