Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaino di malto d'orzo
- 7 g di lievito di birra fresco
- 150 g di farina tipo 0
- 250 g di farina di segale + q.b.
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di zucchero di canna
- 10 g di sale
- 15 g di semi di lino
- 15 g di semi di girasole
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1167 kJ / 279 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane ai cereali
3 Std.
Pane di segale e erbe aromatiche
17 Std. 30 Min
Pane di segale
20hod. 30min
Pagnotte integrali con lievito madre
4h
Pane integrale in cassetta
4h
Pane ai cereali con i semi
3 Std. 10 Min
Pane di segale
3h 20 min
Panini di segale
12u.
Pane di kamut e farro
4h
Pane di avena con semi di zucca
3 Std. 50 Min
Mezzaluna di pane al farro
3 Std.
Pane integrale ai semi vari
4h 10min