Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 80 g di zucchero
-
1
limone, la scorza (senza la parte bianca)
lub ½ stecca di vaniglia, i semini estratti - 300 g di farina tipo 00
- 150 g di burro morbido, a pezzi + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 tuorlo
- 1 uovo
Crema pasticcera alla zucca
- 600 g di acqua
- 100 g di polpa di zucca a tocchetti
- 500 g di latte intero
- 2 tuorli
- 80 g di zucchero
- 50 g di farina tipo 00
Ripieno
- 400 g di latte intero
- 150 g di riso Carnaroli
- 30 g di zucchero
Terminre la preparazione
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1528.8 kJ / 365.4 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 53.1 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 110.8 mg
Alternatywne przepisy
Ricciarelli
7 Std.
Crostini con fegatini di pollo
40 min
Panforte
1 Std.
Pan co' Santi
7 Std.
Gnudi toscani
40 min
Schiacciata con l'uva
2 godz.
Peposo toscano
1 Std. 30 Min
Sformato di cardi
1 Std.
Schiacciata fiorentina
50 min
Pappa al pomodoro
35 min
Pappa al pomodoro con stracciatella
45 min
Castagnaccio
1 Std.