Mini dessert ai frutti di bosco con gelato fiordilatte

Mini dessert ai frutti di bosco con gelato fiordilatte

3.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz.
6 porzioni

Składniki

Gelato fiordilatte
  • 270 g di latte condensato zuccherato
  • 400 g di panna (30-40% di grassi)
Mini dessert ai frutti di bosco
  • 360 g di frutti di bosco misti freschi o congelati
  • ½ - 1 cucchiaio di zucchero
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • ½ cucchiaio di succo di lime
  • ½ cucchiaio di amido di mais (maizena)
  • 70 g di latte
  • 130 g di farina tipo 00
  • 50 g di zucchero
  • 5 g di lievito in polvere per dolci
  • 2 pizzichi di sale
  • 80 g di burro freddo a pezzi
  • zucchero a velo a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 532.4 kcal / 2227.4 kJ
Białko 8.2 g
Tłuszcz 28.7 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 17.3 g
Sód 206.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...