Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di farina tipo 0
- 100 g di farina di segale
- 20 g di lievito di birra fresco
- 340 g di acqua
- 1 ½ - 2 cucchiaini di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane integrale
3 godz. 15 min
Pane ai cereali
3h
Pane in cassetta pepe e curcuma
4 godz.
Rosette di farro
17h 30min
Pane integrale in cassetta
4 godz.
Pane di segale
3h 20 min
Pa Gialt (Pane giallo)
3h 30min
Filone di segale
4 godz.
Pane di avena con semi di zucca
3h 50 min
Pane in cassetta semplice
19h
Mezzaluna di pane al farro
3h
Pane integrale ai semi vari
4 godz. 10 min