
Urządzenia i Akcesoria
Tort à la Ferrero Rocher® z chrupką
Przygotowanie 2 godz.
Czas całkowity 72 godz.
20 porcji
Składniki
Biszkopt kakaowy z olejem
-
mąki pszennej190 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego50 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
-
jajek8
-
cukru200 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
oleju60 g
Chrupka czekoladowo-orzechowa
-
orzechów laskowych, prażonych (patrz wskazówka)40 g
-
mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki120 g
-
oleju30 g
-
prażynki do tortów70 g
Krem à la Ferrero Rocher®
-
orzechów laskowych, prażonych (patrz wskazówka)80 g
-
mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki100 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki50 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki450 g
-
kremu orzechowo-czekoladowego w temp. pokojowej (patrz wskazówka)220 g
Przełożenie
-
espresso, zaparzonego ostudzonego (patrz wariant)70 g
-
wody mineralnej, niegazowanej200 g
-
borówek amerykańskich100 g
-
dżemu owocowego kwaśnego, np. z owoców leśnych, z czarnej porzeczki lub jeżynowego4 łyżki
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki300 g
-
mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki150 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu160 g
-
masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki300 g
-
pralinki orzechowo-czekoladowe, typu Ferrero Rocher® przekrojone na pół lub w całości, do dekoracji
-
jeżyny, świeże do dekoracji (ok. 100 g)
-
borówki amerykańskie do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
685.6 kcal /
2868.7 kJ
Białko
10.1 g
Tłuszcz
49.5 g
Węglowodany
53.6 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
26.5 g
Sód
190.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE TORTY II
24 Przepisy
Polska
Polska