Urządzenia i Akcesoria
Krem pistacjowy do tortów
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 15 min
20 porcji
Składniki
Masa pistacjowa
-
250 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
300 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
2 szczypty soli
Ubijanie kremu
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
350 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
2 opakowania fixu do bitej śmietany
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
99.8 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
1171.3 kJ /
280 kcal
Tłuszcz
23.9 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
11.6 g
Węglowodany
13.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE TORTY II
24 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem Oreo® do tortów
14 Std.
Krem limonkowy do tortów
55 Min
Masa maślana „3M” do dekoracji tortów
10 Min
Żelka mango do tortów
3 Std. 25 Min
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1 Std. 10 Min
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7 Std.
Tort z kremem Oreo® i czekoladowym dripem
14 Std.
Żelka truskawkowa do tortów
3 Std. 45 Min
Tort z musem z białej czekolady i żelką z mango
72 Std.
Tort pistacjowy z frużeliną malinową
72 Std.
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35 Min
Frużelina malinowa
10 Min