Krem pistacjowy do tortów

Krem pistacjowy do tortów

4.8 90 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 15 min
20 porcji

Składniki

Masa pistacjowa
  • 250 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
  • 300 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 2 szczypty soli
Ubijanie kremu
  • 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 350 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 2 opakowania fixu do bitej śmietany

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 99.8 mg
Białko 4.9 g
Kalorie 1171.3 kJ / 280 kcal
Tłuszcz 23.9 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 11.6 g
Węglowodany 13.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...