Wersje kompatybilne
Steamed orange puddings with almond milk ice cream
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almond milk ice cream
- 280 g almond milk (see Tips)
- 220 g pouring (whipping) cream
- 2 egg yolks
- 1 tsp vanilla bean paste
- 20 g honey
- 140 g raw sugar
Orange puddings
- 70 g unsalted butter, cut into pieces (2 cm), plus extra for greasing
- 140 g caster sugar
- 120 g day old bread
- 200 g almond milk (see Tips)
- 2 eggs
- 1 orange, juice and finely grated zest, no white pith
- ½ tsp ground cinnamon
- 120 g wholemeal plain flour
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 800 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1905.1 kJ / 453.5 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 58.1 g
- Tłuszcz
- 21.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 307.8 mg
Alternatywne przepisy
White chocolate and coconut rice pudding
35min
Chai tea
15 Min
Custard
10 Min
Sticky toffee puddings
1 Std.
Brazilian cheese puffs
20 Min
Passionfruit and coconut slice
5h
Mango, ginger and chilli chutney
25 Std. 10 Min
Savoury herb baked ricotta
2h 40min
Pumpkin and golden syrup pudding
1 Std. 10 Min
Wholemeal crumpets
1h 40min
Lemon or lime butter
15 Min
Vanilla wet chai
15 Min