Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco
- ½ cucchiaino di grani di pepe nero
- 1 - 2 spicchi di aglio, a piacere
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 pizzico di sale
- 500 g di acqua
- 1000 g di cozze fresche, pulite
- fette di pane tostate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 594 kJ / 142 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine ai gamberoni
30 Min
Gnocchi di patate
1h 15min
Pepata di cozze
45 Min
Uova sode
20 Min
Uova sode
20 Min
Insalata di gamberoni alla siciliana
40min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40min
Castagne lesse
55min
Linguine al salmone e vodka
20 Min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 godz. 5 min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 Min
Cozze in salsa di pomodoro piccante
45 Min