Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori

Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori

5.0 1 ocena
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porzioni

Składniki

Tagliatelle
  • 10 g di foglie di basilico fresco lavate ed asciugate
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
  • 300 g di farina + q.b. per il piano di lavoro
  • 3 uova
Sugo di olive e pomodori
  • 70 g di Pecorino romano a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 400 g di pomodori perino, tipo San Marzano pelati a cubetti (2-3 cm)
    400 g di pomodori, pelati a cubetti (2-3 cm)
  • 1 rametto di basilico fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 2 cucchiaini di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 120 g di olive nere, denocciolate a metà
  • 1200 g di acqua

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 700 kcal / 2929 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 87 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...