
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 - 400 g de patates douces extrémités coupées et en morceaux de taille adaptée à la goulotte
- 350 - 400 g de panais extrémités coupées et en morceaux de taille adaptée à la goulotte
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- 2 c. à soupe de farine de pois chiche
- 1 ½ c. à café de sel
- 250 g de tomates entières pelées au jus
- 10 g de feuilles de basilic frais
- 150 g de mozzarella (environ 1 boule), en morceau
- 8 - 10 olives noires dénoyautées en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 422.8 kcal / 1768.8 kJ
- Białko
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 1194.2 mg