
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les œufs cocotte
- beurre pour les ramequins
- 1 gousse d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 200 g d'asperges vertes
- ¼ de c. à café de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 15 g de moutarde
- 50 g de vin blanc
-
100
g de crème liquide 30-40% m.g.
lub 100 g de crème de soja
L'orge aux légumes
- 40 g d'huile d'olive
- 1 citron vert
- 10 g de feuilles de basilic frais
- 1 c. à café de sel
- 5 pincées de poivre moulu
- 20 g de raisins secs
- 80 g de tomates cerise coupées en deux
- 50 g de petits pois, frais ou surgelés
- 80 g d'échalotes
- 150 g d'oignons rouges coupés en lamelles
- 100 g de bulbe de fenouil coupé en lamelles
- 500 g d'eau
- 500 g de blé précuit, type Ebly®
- 10 g de ciboulette fraîche ciselée
- 6 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 507.5 kcal / 2123.3 kJ
- Białko
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Węglowodany
- 43.8 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Sód
- 604.3 mg