Cytrynowe cake pops
TM6 TM5

Cytrynowe cake pops

4.5 ( 12 ocen )

Składniki

Ciasto cytrynowe

  • 100 g cukru
  • skórka z 1 cytryny ekologiczna, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
  • 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 2 jajka
  • 80 g mąki pszennej
  • 50 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 - 4 krople barwnika spożywczego, żółtego (opcjonalnie)

Cake pops

  • 250 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
    lub 250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
  • 300 g kuwertury z białej czekolady pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 50 g pastylek czekoladowych do roztapiania, żółtych (patrz wskazówka i wariant)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
282.4 kcal / 1181.4 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
18.3 g
Węglowodany
26.6 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Sód
115.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy