Cytrynowe cake pops

Cytrynowe cake pops

4.4 17 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
15 sztuk

Składniki

Ciasto cytrynowe
  • 100 g cukru
  • skórka z 1 cytryny ekologiczna, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
  • 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 2 jajka
  • 80 g mąki pszennej
  • 50 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 - 4 krople barwnika spożywczego, żółtego (opcjonalnie)
Cake pops
  • 250 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
    250 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
  • 300 g kuwertury z białej czekolady pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 50 g pastylek czekoladowych do roztapiania, żółtych (patrz wskazówka i wariant)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 115.4 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 1181.4 kJ / 282.4 kcal
Tłuszcz 18.3 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Węglowodany 26.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...