Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowe cake pops
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
15 sztuk
Składniki
Ciasto cytrynowe
-
100 g cukru
-
skórka z 1 cytryny ekologiczna, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
2 jajka
-
80 g mąki pszennej
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 - 4 krople barwnika spożywczego, żółtego (opcjonalnie)
Cake pops
-
250 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki250 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
300 g kuwertury z białej czekolady pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
50 g pastylek czekoladowych do roztapiania, żółtych (patrz wskazówka i wariant)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
115.4 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
1181.4 kJ /
282.4 kcal
Tłuszcz
18.3 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Węglowodany
26.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKI STÓŁ
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bomby czekoladowe
1h
Koreańskie tańczące kotki (jiggly cat pudding)
4h 30min
Malinowe wyspy
9h
Mini serniczki Czarny Las (bez pieczenia)
4h
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1h 15min
Jogurtowe galaretki wielkanocne
6h 30min
Cake pops „Ciasteczkowe potwory”
3h
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3h
Szarlotka w pucharkach
2h
Cake pops na święta
6h
Perłowy tort piętrowy
72h
Makaroniki truskawkowe
2h 30min