
Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowe cake pops
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
15 sztuk
Składniki
Ciasto cytrynowe
-
cukru100 g
-
skórka z 1 cytryny ekologiczna, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki100 g
-
jajka2
-
mąki pszennej80 g
-
skrobi ziemniaczanej50 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
barwnika spożywczego, żółtego (opcjonalnie)2 - 4 krople
Cake pops
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki250 g
-
kuwertury z białej czekolady pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)300 g
-
pastylek czekoladowych do roztapiania, żółtych (patrz wskazówka i wariant)50 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
282.4 kcal /
1181.4 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
18.3 g
Węglowodany
26.6 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Sód
115.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKI STÓŁ
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Liczi martini
35 min
Eklerki pistacjowe
4 godz.
Pączki z kremem ajerkoniakowym
4 godz.
Świąteczne trifle piernikowe
2 godz. 30 min
Deser piña colada
3 godz.
Malinowe wyspy
9 godz.
Paluszki serowe z pestkami dyni
1 godz. 30 min
Ciasteczka Pink Kiss
1 godz. 20 min
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM6)
30 min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM5)
1 godz. 10 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6)
30 min
Kokosowe bao z krewetkami
1 godz. 40 min