Mini serniczki Czarny Las (bez pieczenia)

Mini serniczki Czarny Las (bez pieczenia)

4.8 40 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz.
12 sztuk

Składniki

Spód
  • 16 ciastek Oreo®
  • 50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
Nadzienie serowo-czekoladowe
  • 40 g wody
  • 2 łyżeczki żelatyny w proszku
  • 150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
  • 170 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 300 g twarogu sernikowego, z wiaderka schłodzonego, podzielonego na kawałki
    300 serka kremowego, śmietankowego, schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 70 g cukru pudru
  • 15 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
  • 1 słoik wiśni, w syropie bez pestek (400 g, waga po odsączeniu 220 g, patrz wskazówka)
Wykończenie
  • 1 czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej
  • 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 20 g cukru pudru
  • 1 opakowanie fixu do bitej śmietany
  • wiórki czekoladowe do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 228.6 mg
Białko 6 g
Kalorie 1568.1 kJ / 374.8 kcal
Tłuszcz 27.5 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 15.6 g
Węglowodany 27.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...