Deser Czarny Las w szklankach
TM5 TM6

Deser Czarny Las w szklankach

4.7 (58 ocen)

Składniki

Biszkopt

  • 3 jajka
  • 100 g cukru
  • 80 g mąki pszennej
  • 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • ¾ łyżeczki proszku do pieczenia

Frużelina wiśniowa

  • 1 słoik wiśni z kompotu, bez pestek, ok. 900 g (patrz wskazówka)
  • 10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 20 g cukru wanilinowego
  • 20 g skrobi kukurydzianej
    lub 20 g skrobi ziemniaczanej
  • 20 g wiśniówki (opcjonalnie)

Krem i wykończenie

  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 250 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki
  • 40 g cukru
  • 15 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 30 g cukru wanilinowego
  • wiórki czekoladowe, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1366 kJ / 326 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
41 g
Tłuszcz
13 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
1.7 g
Sód
51 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy