
Urządzenia i Akcesoria
Deser Czarny Las w szklankach
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
8 porcji
Składniki
Biszkopt
-
jajka3
-
cukru100 g
-
mąki pszennej80 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego20 g
-
proszku do pieczenia¾ łyżeczki
Frużelina wiśniowa
-
wiśni z kompotu bez pestek, ok. 900 g (patrz wskazówka)1 słoik
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM10 g
-
skrobi kukurydzianej20 g
-
wiśniówki (opcjonalnie)20 g
Krem i wykończenie
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki200 g
-
twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki250 g
-
cukru40 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM15 g
-
wiórki czekoladowe do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
326 kcal /
1366 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
51 mg