Deser Czarny Las w szklankach

Deser Czarny Las w szklankach

4.7 79 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
8 porcji

Składniki

Biszkopt
  • 3 jajka
  • 100 g cukru
  • 80 g mąki pszennej
  • 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
Frużelina wiśniowa
  • 1 słoik wiśni z kompotu bez pestek, ok. 900 g (patrz wskazówka)
  • 10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
    20 g cukru wanilinowego
  • 20 g skrobi kukurydzianej
    20 g skrobi ziemniaczanej
  • 20 g wiśniówki (opcjonalnie)
Krem i wykończenie
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 250 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
  • 40 g cukru
  • 15 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
    30 g cukru wanilinowego
  • wiórki czekoladowe do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 51 mg
Białko 9 g
Kalorie 1366 kJ / 326 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...