
Urządzenia i Akcesoria
Słonecznikowe bagietki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 sztuki
Składniki
-
słonecznika łuskanego plus 3 łyżki do posypania120 g
-
mleka300 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
cukru1 łyżeczka
-
masła10 g
-
mąki pszennej typu 450-550, plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
soli10 g
-
oliwy z oliwek25 g
-
woda do zwilżenia, plus 2 łyżki
-
jajko1
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
803.9 kcal /
3363.5 kJ
Białko
26.2 g
Tłuszcz
30.2 g
Węglowodany
109.1 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
1033.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

140. URODZINY VORWERK
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Paluszki z serem i ziołami
40 min
Świderki z makiem
2 godz. 10 min
Bagietki rustykalne
15 godz.
Bułki-trojaczki z ziarnami
2 godz. 40 min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Bułeczki pszenno-żytnie
12 godz. 30 min
Szybkie kajzerki
1 godz. 50 min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Francuska bagietka
3 godz. 50 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Chleb portugalski (Pão de água)
4 godz.