Urządzenia i Akcesoria
Słonecznikowe bagietki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 sztuki
Składniki
-
120 g słonecznika łuskanego plus 3 łyżki do posypania
-
300 g mleka
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka miodu1 łyżeczka cukru
-
10 g masła
-
500 g mąki pszennej typu 450-550, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
10 g soli
-
25 g oliwy z oliwek
-
woda do zwilżenia, plus 2 łyżki
-
1 jajko
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1033.3 mg
Białko
26.2 g
Kalorie
3363.5 kJ /
803.9 kcal
Tłuszcz
30.2 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
109.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
140. URODZINY VORWERK
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułki maślane z ziarnami
2 godz.
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min
Świderki z makiem
2 godz. 10 min
Podłużne bułki pszenne
3 godz. 30 min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Wielozbożowe bułki śniadaniowe
1 godz. 15 min
Bułki-trojaczki z ziarnami
2 godz. 40 min
Szybkie kajzerki
1 godz. 50 min
Bułeczki pszenno-żytnie
12 godz. 30 min
Bułki śniadaniowe
1 godz. 40 min
Chleb jogurtowy
3 godz.
Chleb portugalski (Pão de água)
4 godz.