
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2050
g wody mineralnej, niegazowanej
lub 2050 g wody, przegotowanej, ostudzonej - 2 opakowania galaretki agrestowej, w proszku, słodzonej (ok. 75 g każde, patrz wskazówka)
- olej, do natłuszczenia
- 1000 g mleka, UHT, w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
- 2 opakowania galaretki w proszku, niebieskiej, słodzonej (ok. 75 g każde, patrz wskazówka)
- 700 g wody
- 2 opakowania galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (ok. 75 g każde, patrz wskazówka)
- 2 opakowania galaretki cytrynowej, w proszku, słodzonej (ok. 75 g każde, patrz wskazówka)
- 2 opakowania galaretki pomarańczowej, w proszku, słodzonej (ok. 75 g każde, patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 608.7 kJ / 145.5 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 30.4 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 171.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czekoladki adwentowe
2h 15min
Laski św. Mikołaja
3 godz. 20 min
Świąteczne serniczki na patyku
6 godz.
Wielkanocne gniazdka czekoladowe
1u. 30min
Świąteczne choinki brownie
2h 50min
Lizaki bezowe choinki
3u. 40min
Halloweenowe mleczne bułki
5h
Tort z niespodzianką
12h
Ciasto „ser” na prima aprilis
5 Std. 15 Min
Tort tęczowy z lizakami
6 godz.
Czekoladowa gąsienica
3h 15min
Deser plaża
2 godz. 30 min