Tęczowy deser z galaretek

Tęczowy deser z galaretek

4.3 207 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
24 porcje

Składniki

  • wody mineralnej, niegazowanej
    2050 g
    2050 g wody, przegotowanej, ostudzonej
  • galaretki agrestowej, w proszku, słodzonej (ok. 75 g każde, patrz wskazówka)
    2 opakowania
  • olej do natłuszczenia
  • mleka UHT, w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
    1000 g
  • galaretki w proszku, niebieskiej, słodzonej (ok. 75 g każde, patrz wskazówka)
    2 opakowania
  • wody
    700 g
  • galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (ok. 75 g każde, patrz wskazówka)
    2 opakowania
  • galaretki cytrynowej, w proszku, słodzonej (ok. 75 g każde, patrz wskazówka)
    2 opakowania
  • galaretki pomarańczowej, w proszku, słodzonej (ok. 75 g każde, patrz wskazówka)
    2 opakowania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 145.5 kcal / 608.7 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 1.4 g
Węglowodany 30.4 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 171.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...