Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g courgettes, ends trimmed, if large, trimmed in a circular shape to fit blade width
- 100 g onions, quartered
- 4 - 5 sprigs fresh parsley, cut in pieces
- 150 g red peppers, cut in pieces (4 cm)
- 100 g aubergine, cut in pieces (3 cm)
- 15 g mixed dried mushrooms
- 1 garlic clove
- 50 g olive oil
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 ½ tsp ground black pepper
- 3 pinches sweet paprika
- 200 g tinned chopped tomatoes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 789.3 kJ / 188.7 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 896.9 mg
Alternatywne przepisy
Greek-style meatballs with warm veg salad (Noni Jenkins)
40min
Superfood Salmon Salad
1 godz. 5 min
Balsamic Salmon and Courgette Noodles
25 Min
Sea Bass with Raisins and Pine Nuts
45min
Tex-mex salmon burrito bowl (Diabetes)
35min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35min
Asparagus salad with tomatoes and goat's cheese
20 Min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min
Maple and Mustard Salmon
20 Min
Trout with Pesto, Tomatoes and Vegetables
45min
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1 Std.