Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 red onions, cut in wedges
- 2 Tbsp olive oil, plus extra for greasing
- 2 tsp balsamic vinegar
- 1 pinch dried chilli flakes
- 2 - 3 roasted red peppers, preserved, cut in strips (1 cm)
- 10 - 12 pitted black olives
- 5 - 6 tinned anchovy fillets (opcjonalnie)
- 1 Tbsp pickled capers, drained
- 20 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 150 g polenta
- 40 g plain flour
- 1 ¼ tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp soft brown sugar
- ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 2 medium eggs
- 120 g milk
- 45 g groundnut oil
- 15 g unsalted butter, melted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1895 kJ / 454 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Garlic and White Bean Stew
50min
Beetroot Soup with Herb Dumplings
1h 10min
Buckwheat, Almond and Seed Bread
2h
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1 Std. 15 Min
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
55min
Polenta Cake
1h
Spelt Salad with Burmese Tofu
9 godz. 10 min
Tuna Meatballs with Tomato Sauce - Polpette di tonno con salsa di pomodoro
1 godz. 45 min
Spelt and Buckwheat Bread
1 Std. 55 Min
Buckwheat Galettes with Scallops and Andouille Sausage Sauce
1h 10min
Pearl Barley and White Bean Stew
1h
Ras el Hanout
15min