Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 red onions, cut in wedges
- 2 Tbsp olive oil, plus extra for greasing
- 2 tsp balsamic vinegar
- 1 pinch dried chilli flakes
- 2 - 3 roasted red peppers, preserved, cut in strips (1 cm)
- 10 - 12 pitted black olives
- 5 - 6 tinned anchovy fillets (opcjonalnie)
- 1 Tbsp pickled capers, drained
- 20 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 150 g polenta
- 40 g plain flour
- 1 ¼ tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp soft brown sugar
- ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 2 medium eggs
- 120 g milk
- 45 g groundnut oil
- 15 g unsalted butter, melted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1895 kJ / 454 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Sonja's Bread
3klst 10 min
Five-seed bread
1 Std. 50 Min
Spelt bread
1hod. 45min
Sourdough Rye
51h 10min
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
2hod. 30min
Asparagus Risotto, Sun-dried Tomato Tear and Share Rolls, Berry Foam
1 godz. 30 min
Artichoke And Tofu Dip
5min
Broad Bean and Chickpea Falafels
50min
Spelt and Honey Tear and Share Bread
6 Std. 40 Min
Courgette and Carrot Loaf
45 Min
Spelt and Buckwheat Bread
1h 55min
Rye and Walnut Bread
1 Std. 25 Min