![Orzo with Salmon, Green Beans and Avocado Sauce Orzo with Salmon, Green Beans and Avocado Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4EBF2D79-7D51-4321-96B6-8BC72459366B/Derivates/01f463b3c1f932942beee7780a1c0f431ac54cfe.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 24 oz salmon fillets, boneless
- 2 oz lemon juice
- 1 ½ tsp salt, divided
- ⅛ tsp ground black pepper
- 3 sprigs fresh dill, leaves only
- 3 ½ oz fresh green beans, trimmed, halved
- 3 oz fennel bulb, trimmed and thinly sliced (approx. 1 sm.)
- 53 oz water
- 16 oz dried orzo pasta
Sauce
- 12 ½ oz avocado (approx. 3 sm.)
- 4 ½ oz plain yogurt
- 2 oz lemon juice
- ½ oz yellow mustard
- 2 sprigs fresh dill
- 1 tsp salt
- 5 oz red onion, halved, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 954 kJ / 228 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ratatouille
40 min
Pineapple Teriyaki Salmon
30 min
Sesame Ginger Chicken with Zoodles
40 min
White Fish Salad
35 min
Chicken and Quinoa with Peach Salsa
40 min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
40 min
Crispy Eggplant with Tomato Basil Sauce (Hestan Cue™)
50 min
Mushroom Fettuccini
40 min
Maple and Mustard Salmon
20 min
Sausage and Lentil Stew
1 godz. 15 min
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35 min
Risotto with Spinach and Peas
30 min