Urządzenia i Akcesoria
Bób w sosie pomidorowym po grecku
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 55 min
1 porcja
Składniki
-
550 g wody
-
200 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego200 g bobu, świeżego
-
30 g cebuli
-
10 g oliwy z oliwek
-
150 g krojonych pomidorów, z puszki150 g pomidorów bez skórki, pokrojonych na kawałki
-
15 g koncentratu pomidorowego
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta ziół prowansalskich, suszonych
-
1 szczypta oregano, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
236.3 mg
Białko
17.8 g
Kalorie
1299.5 kJ /
310.6 kcal
Tłuszcz
11.7 g
Błonnik
17.8 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
45.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wysokobiałkowy bowl z kaszą jęczmienną
1 godz.
Makaron z soczewicy z pieczonymi warzywami i tahini
30 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM7, TM6)
1 godz.
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Pęczotto z bobem i cukinią
1 godz.
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
35 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
1 godz.
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min