Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
14 porcji
Składniki
-
30 g orzechów laskowych
-
85 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
110 g cukru
-
1 jajko
-
3 żółtka
-
180 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
700 g gruszek twardych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
180 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
170 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
bita śmietana do dekoracji (patrz wskazówka)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
15.3 mg
Białko
4.2 g
Kalorie
1322.3 kJ /
316 kcal
Tłuszcz
17.5 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Węglowodany
37.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mini babki drożdżowe imbirowo-wiśniowe (mini panettones)
5 godz.
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM5)
1 godz.
Lniane smoothie i czekoladowe ciasteczka
9 godz.
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Lody miso z kawiorem
13 godz.
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM5)
20 min
Pikantne zakręcone ziemniaki na patyku (TM5)
10 min
Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone
31 godz.
Chłodnik arbuzowy
1 godz. 15 min
Mazurek cytrynowy
2 godz.
Kawa przelewowa (Drip coffee)
5 min
Mazurek bakaliowy
2 godz. 40 min