Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé
- 90 g d'eau
- ½ c. à café de sel
- farine de blé, pour le plan de travail
- 100 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 537.5 kJ / 129.1 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 51.3 mg
Alternatywne przepisy
Spritz au chocolat au lait et noix de pécan
35min
Spritz au chocolat
50min
Rochers feuilletés au praliné
1h 5min
Cupcakes à la vanille
20 min
Napolitain
4 Std. 20 Min
Biscuits en bâtonnet au chocolat noir
1 godz. 45 min
Cookies au chocolat au lait et aux noisettes
25 min
Biscuits granola
2 godz. 40 min
Palets bretons à la coco
45 min
Sablés viennois
45 min
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7 Std. 5 Min
Biscuits des petits écoliers
3 Std. 50 Min