Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel
- 250 g de sucre en poudre
- 180 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 30 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre froid
Le brownie
- 1 c. à soupe de vinaigre
- 1000 g d'eau
- 200 g de chocolat noir 50% de cacao, détaillé en morceaux
- 90 g de noisettes décortiquées
- 100 g de beurre
- 3 œufs
- 130 g de farine de blé
- 160 g de sucre roux
- 5 g de levure chimique
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2251.2 kJ / 537.9 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 52.8 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.4 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 35.1 mg
Alternatywne przepisy
Coulant chocolat-cannelle
20min
Praliné chocolat-noisette
1 godz.
Gâteau au caramel
3h 50min
Shortbread caramel au beurre salé
2h 25 min
Tarte choco-cookies
12hod. 25min
Cookies choco-speculoos
30min
Gâteau chocolat-noisette
12 Std.
Brownies caramel beurre salé et noix de pécan
2 godz. 30 min
Cookie géant
40min
Gâteau marbré à la vapeur
1 godz. 40 min
Gâteau mousse au praliné
13h
Petits coulants au chocolat
20min