Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 blancs d'œufs
- 130 g de sucre en poudre
- 140 g de farine
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 3 jaunes d'œufs
- 70 g de lait
- 1 pincée de sel
- 45 g d'huile de tournesol
- 150 g de framboises
- 150 g de prunes
- 20 g d'eau
- 500 g de crème liquide 30-40% m.g., bien froide
- 150 g de mascarpone
- 50 g de sucre glace
- colorant alimentaire rouge
- 2 c. à café de vanille en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2213.4 kJ / 529 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 180.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits beignets chocolat et noisettes
3 godz. 10 min
Samoussas au fromage
30 dk
Gâteau pâtissier aux pommes en spirales
1h 20min
Assaisonnement aux légumes et épices
5 dk
Fraisier
15 godz.
Bretzel aux 3 fromages
1 godz. 5 min
Merveilleux
3h
Entremets Passion et mangue
12 godz. 30 min
Brioche feuilletée
5h
Avocat avec œuf et tartare de saumon
45 min
Glace sundae nappage caramel
3h 35min
Gâteau crumble aux pommes
45 min