Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g d'eau
- 200 g de pommes de terre, coupées en morceaux (3 cm)
- 150 g de lait
- 10 g de jus de citron fraîchement pressé
- 30 g de levure boulangère fraîche
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 450 g de mélange de farine pour pain sans gluten
- 50 g de fécule de tapioca
- 25 g de farine de quinoa
- 1 c. à café de sel
- 20 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour le moule
- 1 c. à soupe de graines de sésame noir (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 1034.3 kJ / 247.2 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 497.9 mg
Alternatywne przepisy
Pâte à pizza
1 Std.
Purée mousseline
40 Min
Quiche lorraine sans gluten
1 Std. 30 Min
Pain brioché sans gluten
2u. 50min
Pâtes fraîches sans gluten
1 Std. 15 Min
Starmix - B
1 Std.
ATELIER menu 2
1 Std.
ATELIER menu 1
1 Std.
Pain au lait (Simplicité)
2h 20min
Tempeh
48 Std.
Pain de mie sans gluten
14 Std.
Bœuf carotte en cuisson lente
3h