Lammrack mit Gemüse-Couscous

Lammrack mit Gemüse-Couscous

3.0 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen

Składniki

  • Lammrücken mit Knochen, (1 Stück ca. 400 g)
    3
  • Olivenöl
    2 TL
  • Salz
    2 TL
Couscous
  • Perlencouscous
    200 g
  • Wasser
    300 g
  • Gemüsebouillon Paste
    ½ TL
    ½ Würfel Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Pinienkerne
    50 g
Gemüsemischung und Lammrack
  • Aprikosen, getrocknet, entsteint
    125 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    20 g
  • Karotten in Scheiben (2 mm)
    200 g
  • Blattspinat, gefroren aufgetaut
    200 g
  • Wasser
    100 g
  • Gemüsebouillon Paste
    ½ TL
    ½ Würfel Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Curry, gemahlen
    1 TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    1 - 2 TL
  • Feta zerbröckelt
    200 g
  • Rosinen
    30 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 2.9 mg
Białko 27 g
Kalorie 2216.1 kJ / 529.3 kcal
Tłuszcz 26.9 g
Błonnik 8.6 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...