Bouillabaisse

3.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen
    2
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Fenchel in Stücken (2-3 cm)
    100 g
  • Karotten in Stücken (2-3 cm)
    100 g
  • Kartoffeln, mehligkochend in Stücken (2-3 cm)
    100 g
  • Knollensellerie in Stücken (2-3 cm)
    100 g
  • Tomaten, aus der Dose (kleine Dose)
    230 g
    230 g Rispentomaten, geviertelt, Strunk entfernt
  • Salz
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Olivenöl
    40 g
  • Wasser
    650 g
  • Weisswein
    250 g
  • Anislikör, alle Sorten (z.B. Pernod)
    40 g
  • Safranpulver
    1 - 2 Briefchen
  • Fischfilets in Stücken (ca. 2-5 cm, z.B. Zanderfilet, Kabeljau, Lachs)
    500 g
  • Meeresfrüchte, gemischt oder nur Crevetten oder nur Miesmuscheln
    200 g
  • Petersilie gehackt
    ½ Bund
  • Fleur de Sel zum Garnieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 525.2 kcal / 2197.3 kJ
Białko 28.1 g
Tłuszcz 12.7 g
Węglowodany 27.4 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 834.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...