Kerala Fisch Curry

Kerala Fisch Curry

4.3 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln geviertelt
    140 g
  • pflanzliches Öl
    80 g
  • Ingwer, frisch geschält, in Scheiben (2 mm)
    20 g
  • Knoblauchzehen
    4
  • grüne Chilischoten halbiert, nach Wunsch entkernt
    2
  • Kardamomkapseln schwarz, leicht eingedrückt
    2
  • Nelken
    4
  • Zimtstange
    1
  • Kurkuma, gemahlen
    1 TL
  • Weissmehl
    1 TL
  • Salz
    1 TL
  • Pangasiusfilets frisch oder tiefgekühlt, aufgetaut, ohne Haut, in Stücken (3-4 cm)
    600 g
  • Kokosnusscreme
    160 g
  • Wasser
    90 g
  • Limettensaft
    25 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 26 g
Kalorie 1743 kJ / 417 kcal
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...